Κόπα Άφρικα 2015: Στη Γουινέα η διοργάνωση

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 14:43
UPD:14:47
EPA/NIC BOTHMA

Η Γουινέα, που εδρεύει στη δυτική Αφρική, είχε συνδιοργανώσει με την Γκαμπόν την αντίστοιχη διοργάνωση του 2012 (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δύο ημέρες μετά την αποβολή του Μαρόκου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αφρικής ανέθεσε στη Γουινέα τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα 2015.

Η χώρα που θα αναλάβει το κορυφαίο τουρνουά της «Μαύρης Ηπείρου» γνωστοποιήθηκε επίσημα σήμερα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CAF) ανακοίνωσε ότι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πιο γνωστό ως «Κόπα Αφρικα» ανατέθηκε στη δημοκρατία της Γουινέας αντί του Μαρόκου.

Ως γνωστό η κυβέρνηση του Μαρόκου είχε ζητήσει την εξαίρεσή της, λόγω του φόβου που υπήρχε από την εξάπλωση του ιού του Έμπολα. Έτσι, η CAF μέσα σε δύο 24ωρα βρήκε τον...αντικαταστάτη, Η Γουινέα, που εδρεύει στη δυτική Αφρική, είχε συνδιοργανώσει με την Γκαμπόν την αντίστοιχη διοργάνωση του 2012.

Η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι η αφρικανική χώρα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και την εμπειρία για να διοργανώσει με επιτυχία τους αγώνες κι έτσι όλα τελείωσαν. Η σέντρα στο Κόπα Αφρικα είναι προγραμματισμένη για τις 17 Ιανουαρίου, ενώ ο τελικός για τις 8 Φεβρουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις