Εκρηξη μετά από σύγκρουση τραίνων στη Β. Κορέα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για χιλιάδες θύματα
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 07:50
A- A A+

Εντολή για την αποστολή βοηθείας στη Β. Κορέα, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι έκρηξη, που έγινε μετά από σύγκρουση τραίνων, προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό 3.000 ανθώπων, έδωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της Ν. Κορέας, Γκο Κουν.

Κινέζος αξιωματούχος στη μεθοριακή πόλη Νταντόνγκ δήλωσε νωρίτερα ότι η Β. Κορέα έχει ζητήσει βοήθεια για να ανταπεξέλθει στις συνέπειες της τρομερής έκρηξης που έγινε μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που μετέφεραν καύσιμα.

«Εάν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας», δήλωσε ο Γκο Κουν. Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν εντολή να προετοιμασθούν για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην κινεζική πόλη Νταντονγκ εξάλλου ένας γιατρός δήλωσε ότι το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται έλαβε εντολές από τις αρχές να προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο υποδοχής θυμάτων από το δυστύχημα στη Β. Κορέα. «Μας είπαν να είμαστε έτοιμοι. Μας ενημέρωσαν μόνον ότι υπάρχουν χιλιάδες νεκροί και τραυματίες», δήλωσε ο Κινέζος γιατρός.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στη Β. Κορέα και την ισχυρότατη έκρηξη που προκλήθηκε σκοτώθηκε ένας Κινέζος πολίτης και 12 τραυματίσθηκαν, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι εξαιτίας της έκρηξης ισοπεδώθηκαν περισσότερα από 20 σπίτια Κινέζων που ζουν στην περιοχή Ριονγκτσον, όπου συγκρούσθηκαν τα δύο βορειοκορεατικά τραίνα.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή του, ότι παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την κατάσταση και ήδη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας στην πρεσβεία της Κίνας στην Πιονγιάνγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή