Τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού ζητά η Β. Κορέα

Μετά την έκρηξη από σύγκρουση τραίνων, σύμφωνα με πληροφορίες
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 08:03
UPD:10:18
A- A A+

Τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, ζήτησε η κυβέρνηση της Β. Κορέας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην περιοχή Ριονγκτσόν, όπου συγκρούσθηκαν δύο αμαξοστοιχίες που μετέφεραν καύσιμα, προκαλώντας μεγάλη έκρηξη, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στοίχισε το θάνατο ή τον τραυματισμό περίπου 3.000 ανθρώπων.

Παρά το ότι οι αρχές στη Β. Κορέα δεν έχουν κάνει καμμία επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα, το αίτημα για βοήθεια προς τον Ερυθρό Σταυρό, αποτελεί έμμεση επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι στην περιοχή Ριονγκτσόν έχει γίνει μεγάλη καταστροφή.

Οι Κινέζοι γιατροί στην πόλη Νταντονγκ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Β. Κορέα, έλαβαν εντολές να είναι έτοιμοι για την παροχή βοήθειας σε περίπτωση που ζητηθεί από την Πιονγιάνγκ.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ελάχιστες, αλλά οι πηγές τις οποίες επικαλούνται τα νοτιοκορεατικά και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στην πόλη Ριονγκτσόν, όπου ζουν 130.000 άνθρωποι, έχουν προκληθεί τεράστιες καταστροφές.

Αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού στο Πεκίνο, δήλωσε, ότι στην Πιονγιάγκ γίνεται επείγουσα συνάντηση εκπροσώπων της διεθνούς οργάνωσης για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Στη Ν. Κορέα, ο εκτελών χρέη προέδρου, Γκο Κουν, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι έτοιμες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βόρεια Κορέα, εφ'όσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap, μεταδίδει ότι η περιοχή όπου συγκρούσθηκαν τα δύο τραίνα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η εφημερίδα Τσοσούν Ιλμπο, στη Σεούλ, γράφει ότι «ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων αιτιολογείται από το γεγονός ότι το δυστύχημα έγινε σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή». Μία πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα ανέφερε πως τα δύο τραίνα μπορεί να συγκρούσθηκαν κοντά σε χώρο αποθήκευσης υγραερίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή