Φαλούτζα : 271 Ιρακινοί νεκροί και 793 τραυματίες

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 10:39
A- A A+

Συνολικά 271 Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και 793 τραυματίστηκαν στη Φαλούτζα, από την έναρξη του αποκλεισμού της πόλης, από τις αμερικανικές δυνάμεις στις αρχές Απριλίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιρακινός υπουργός Υγείας, Χονταγίρ Αμπάς.

«Από τις 5 Απριλίου έως σήμερα στις 09.00 (τοπική ώρα), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των νεκρών στη Φαλούτζα ανέρχεται σε 271 και των τραυματιών σε 793», δήλωσε ο Ιρακινός υπουργός Υγείας.

«Οι πηγές μας είναι αξιόπιστες καθώς βασίζονται σε στοιχεία που έδωσαν τα νοσοκομεία, οι κλινικές και οι γιατροί που είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών που μεταφέρονται στα ιδρύματά τους», πρόσθεσε. Την ίδια περίοδο, 305 άτομα σκοτώθηκαν και 1.261 τραυματίστηκαν στο υπόλοιπο Ιράκ, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες αντάρτες και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Ιρακινοί μεσολαβητές που είχαν μεταβεί στη Φαλούτζα για να διαπραγματευθούν την κατάπαυση του πυρός ανέφεραν ότι οι νεκροί στην πόλη ξεπερνούν τους 600, εκ των οποίων το 50% ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Πάνω από 100 Αμερικανοί πεζονάυτες έχασαν τη ζωή τους στη Φαλούτζα το ίδιο διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή