Ταϊλάνδη : «Κατανόηση» ζητά από τις ΗΠΑ

Σε περίπτωση απόσυρσης των στρατευμάτων της από το Ιράκ
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 11:50
A- A A+

Την ελπίδα ότι η Ουάσινγκτον «θα δείξει κατανόηση», εάν η Μπανγκόγκ αποφασίσει να αποσύρει τους 450 Ταϊλανδούς στρατιώτες της από το Ιράκ, λόγω της αυξανόμενης ανασφάλειας, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τακσίν Σιναουάτρα.

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, πραγματοποιεί αυτό το διάστημα διαβουλεύσεις. για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του συντάγματος που σταθμεύει στην Κερμπάλα, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής και τελεί υπό πολωνική διοίκηση.

«Αν η κατάσταση οδηγηθεί σε κρίση και οι στρατιώτες μας δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν την ανθρωπιστική τους αποστολή, θα πρέπει να διακόψουμε τις επιχειρήσεις μας καθώς τα στρατεύματά μας δεν είναι σε μάχιμη αποστολή», τόνισε ο Τακσίν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Οι στρατιώτες μας βρίσκονται αποκλειστικά σε ανθρωπιστική αποστολή και πιστεύω ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ θα το καταλάβει», πρόσθεσε. «Αν υποχρεωθούμε να αποχωρήσουμε ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατανοήσουν τη στάση μας», τόνισε ο Τακσίν.

Την περασμένη Δευτέρα, η Γερουσία της Ταϊλάνδης, απέρριψε την πρόταση για την αποχώρηση των στρατευμάτων της χώρας από το Ιράκ, αλλά εναπόκειται στον πρωθυπουργό της χώρας να αποφασίσει.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι από τους σημαντικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στη νοτιοανατολική Ασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή