Χάγη: Δεν πρέπει να αναμένεται απόφαση για τον Σέσελι πριν τα τέλη του 2015

Στη Σερβία από την Τετάρτη ο ακροδεξιός ηγέτης
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 15:04
UPD:15:11
REUTERS/MARKO DJURICA

Ο αρχηγός του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι επέστρεψε, την Τετάρτη, στο Βελιγράδι, μετά από περίπου 12 χρόνια στις φυλακές του ΔΠΔ της Χάγης.

A- A A+

Δεν μπορεί να αναμένεται απόφαση για τον Βόισλαβ Σέσελι πριν από το τέλος του 2015, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Σερζ Μπράμερτζ, στον τηλεοπτικό σταθμό TV N1, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Σερβίας.

Ο αρχηγός του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι επέστρεψε, την Τετάρτη, στο Βελιγράδι, μετά από περίπου 12 χρόνια στις φυλακές του ΔΠΔ της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ως κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η δίκη του ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, ωστόσο ακόμη δεν εκδόθηκε απόφαση αφού ύστερα από αίτημά του εξαιρέθηκε δικαστής και απαιτείται χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία ο αντικαταστάτης του.

Ο Βόισλαβ Σέσελι αποφυλακίστηκε προσωρινά για λόγους υγείας, με εγγυήσεις τις οποίες έδωσε η κυβέρνηση της Σερβίας. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Σέσελι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου που έκανε μετάσταση στο ήπαρ.

Αναφερόμενος στην απόφαση για την προσωρινή αποφυλάκιση του κ. Σέσελι, ο κ. Μπράμερτζ τόνισε ότι «δεν είναι κάτι ασυνήθιστο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή