Ηρεμία αυτή την ώρα έξω από τη Νομική

Παραμένουν γύρω από το κτήριο φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 12:49
UPD:14:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Φοιτητές παραμένουν έξω από το κτήριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών και της Πρυτανείας, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή.

A- A A+

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Νομική, όπου το πρωί επικράτησε ένταση όταν φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στη Σχολή που περιφρουρείτο από αργά χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και προς αποτροπή ενδεχόμενης κατάληψης.

Φοιτητές παραμένουν έξω από το κτήριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών και της Πρυτανείας, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή. Η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας διεξάγεται κανονικά.

NAFTEMPORIKI.GR

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 8 το πρωί ομάδα φοιτητών, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από τη Σχολή και επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο απώθησαν τους φοιτητές κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τους φοιτητές οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βίας τραυματίζοντας δύο εκ των διαμαρτυρόμενων.

ΑΠΕ ΜΠΕ
Σ. Βούλτεψη: Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων

Σε δήλωσή της με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί έξω από τη Νομική η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη τόνισε ότι «η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός».

«Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας στα Πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων», διαμήνυσε.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

Για «απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές» έκανε λόγο από την πλευρά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τον «ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ».

«Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία», ανέφερε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

«Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

ΚΚΕ: Καλλιεργούν το δόγμα «νόμος και τάξη»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτήρισε συγκεκριμένα «προκλητική» την «ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της ‘πρόκλησης επεισοδίων’, μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Κατήγγειλε παράλληλα τα ΜΑΤ ότι «επιτέθηκαν και χτύπησαν τους φοιτητές τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης είναι η κυβέρνηση» γιατί «καλλιεργεί το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή