Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 11:38
UPD:11:50
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 έξω από τη Νομική Αθηνών, όπου έχουν αναπτυχθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάληψης εν όψει και της επετείου του Πολυτεχνείου. 

A- A A+

Για «απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές» κάνει λόγο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της για τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί έξω από τη Νομική, καταγγέλλοντας παράλληλα τον «ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ».

«Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί» και ότι «με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες» οι νέοι θα διεκδικήσουν «το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή