ΗΠΑ: Ώρες αγωνίας για δύο εναερίτες υαλοκαθαριστές

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 23:37
UPD:13/11/2014 09:38
REUTERS/MIKE SEGAR

Οι καθαριστές κρεμόντουσαν επί δύο ώρες σε ύψος 240 μέτρων, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα περίπου 11 χιλιομέτρων ανά ώρα.

A- A A+

Τραγικές στιγμές έζησαν δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές οι οποίοι παγιδεύτηκαν στον 69ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης και του Δυτικού κόσμου, όταν έσπασαν τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν την ειδική σκαλωσιά στη μία της πλευρά.

Οι καθαριστές κρεμόντουσαν επί δύο ώρες σε ύψος 240 μέτρων, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα περίπου 11 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Σχεδόν εκατό πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερο έφτασαν στο χώρο όπου σημειώθηκε το πρώτο ατυχές συμβάν του νέου ουρανοξύστη ύψους 541 μέτρων και 104 ορόφων, στον οποίο οι πρώτοι ένοικοι μπήκαν την τελευταία εβδομάδα, 13 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο Οne World Trade Center, το κτήριο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη θέση όπου κάποτε ορθωνόταν οι Δίδυμοι Πύργοι της αμερικανικής μεγαλούπολης, για να σώσουν τους δυο εργαζόμενους άνοιξαν μια τρύπα σε ένα παράθυρο και τράβηξαν τους δυο άντρες στο εσωτερικό.

EURONEWS

Μάλιστα τη στιγμή της διάσωσης στη νότια πλευρά του πύργου η σκαλωσιά είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.

Οι διασωθέντες άντρες είναι ο Χουάν Λόπες, με εμπειρία πέντε χρόνων σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα και ο Χουάν Λισάμα ο οποίος είναι σε αυτή τη δουλειά για 14 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή