Τ. Κουίκ: Διαφωνία για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Νταβούτογλου

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 18:16
UPD:18:17
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο κ. Κουίκ (φωτ.αρχείου), ήταν κατηγορηματικός στην διαπίστωσή του ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να προχωρήσει στην σύγκληση του Συμβουλίου.

A- A A+

Τη διαφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ.

Σε συνέντευξή του στο «Real FM» ο κ. Κουίκ είπε ότι η συνάντηση γίνεται, καθώς, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Κυπριακής κυβέρνησης να αξιοποιηθεί ως συνομιλητής. Ταυτόχρονα ο κ. Κουίκ τόνισε ότι με αφορμή το σύνολο των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή είναι επιτακτική η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ως ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης έφερε το γεγονός ότι στην οριοθέτηση της ΑΟΖ, η Αίγυπτος δεν «κλειδώνει το Καστελόριζο», ενώ, ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «δεν είναι Καστελόριζο, αλλά σύμπλεγμα της Μεγίστης και έχει σημασία να συμπεριλαμβάνουμε και την Στρογγύλη».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εθνικιστική αναζωπύρωση των Αλβανών, αλλά και να εκφράσει την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας τον Αλβανό ομόλογό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι του θύμισε την εποχή «που ο Κωστής Στεφανόπουλος - Πρόεδρος της Δημοκρατίας - τα είπε έξω από τα δόντια τότε στον πρόεδρο Κλίντον».

Ο κ. Κουίκ, ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός στην διαπίστωσή του ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να προχωρήσει στην σύγκληση του Συμβουλίου.

Αναφορικά με την «έξοδο από το μνημόνιο», ο κ. Κουίκ υπενθύμισε τα «τραυματικά αποτελέσματα» που είχε για την άνοδο των επιτοκίων το προ διμήνου πείραμα της κυβέρνησης για έξοδο στην ελεύθερη αγορά, πρόσθεσε ότι υπάρχουν «ανοιχτά» 800 διαφορετικά ζητήματα, σε συνδυασμό με τα 15 δισ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν το 2015 και τόνισε ότι τούτων δοθέντων,«θέλουν να βαφτίσουν τα μνημόνια με άλλο όνομα» και πως «η Τρόικα θα είναι εδώ με κάθε τρόπο».

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο αν πρόκειται για επικοινωνιακή πολιτική ή θα υπάρξει υλοποίηση την κυβερνητικής άρνησης για πέντε συγκεκριμένα ζητήματα (λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, ομαδικές απολύσεις, παραμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, όρια ηλικίας και ύψος συντάξεων, γενικευμένη αύξηση του Φ.Π.Α, απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την Α' κατοικία).

Υπογράμμισε, χωρίς ταυτόχρονα να εκφράσει την διαφωνία του με τα κυβερνητικά «όχι» για τα προαναφερθέντα ζητήματα, ότι αυτές οι εξελίξεις δείχνουν την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών, ώστε να αναδειχθεί σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση και επέκρινε την παρούσα κυβέρνηση πως «μέχρι σήμερα μας έχει αποδείξει, πως ό,τι υπόσχεται το κάνει μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς και λόγους εντυπώσεων».

Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, έφερε ως παράδειγμα το «κουρελόχαρτο», όπως είπε, του θέματος των «κόκκινων δανείων» των επιχειρήσεων, που η κυβέρνηση «φέρνει σε τροπολογία και όχι σε κανονική συζήτηση, χωρίς να αγγίζει τα στεγαστικά».

«Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί το περνάει με σελοτέιπ επάνω σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, που θα χώσει πιο βαθειά τους επιχειρηματίες και τα συγγενικά τους πρόσωπα στο πρόβλημα; Γιατί τα κάνει συνυπεύθυνα, με ένα νομοσχέδιο που δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απεναντίας το επιτείνει», κατέληξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή