Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από έκρηξη στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας

Άγνωστο αν πρόκειται για ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 12:30
UPD:12:40
EPA/JIM HOLLANDER

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τον εφοδιασμό με υγρά καύσιμα του φορτηγού, το οποίο βρισκόταν στην παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης μέσω του οποίου διακινούνται μόνο εμπορεύματα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - φορτηγού στο σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τον εφοδιασμό με υγρά καύσιμα του φορτηγού, το οποίο βρισκόταν στην παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης μέσω του οποίου διακινούνται μόνο εμπορεύματα.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους, η έκρηξη πιθανόν οφείλεται σε τεχνική βλάβη κατά τη διάρκεια του εφοδιασμού.

Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα, Ιγιάντ Μπόζουμ, δεν ήταν σε θέση να πει αν η έκρηξη σημειώθηκε από βλάβη ή οφείλετο σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο τη χαρακτήρισε «πολύ περίεργη».

Η Γάζα εισάγει καύσιμα από το Ισραήλ, η αγορά των οποίων γίνεται μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη. Το Κράτος της Παλαιστίνης διευκολύνει τη μεταφορά, γιατί η Χαμάς, η οποία έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, δεν έχει σχέσεις με τις ισραηλινές αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή