Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 11:11
UPD:12:17
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος.

A- A A+

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμπράξουν σε οποιαδήποτε «κεντροδεξιά» απόπειρα «που θα δώσει άφεση αμαρτιών στους υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του Star Channel.

«Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και την δημοκρατία της» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι μετά τις εκλογές «με μια ισχυρή κυβέρνηση -το πιθανότερο του ΣΥΡΙΖΑ- και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ρόλο ρυθμιστή και εγγυητή για σειρά σοβαρότατων ζητημάτων, μπορούμε να δούμε πρόσωπα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του Κώστα Καραμανλή».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε μάλιστα πως ο  κ. Κάρολος Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει με την παραίτησή του την προσφυγή στις κάλπες, καθώς «υπάρχουν ανοιχτά εθνικά και οικονομικά θέματα» και «η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή».

Χαρακτήρισε επίσης τον Κώστα Καραμανλή εθνικό κεφάλαιο, ενώ εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός, όπως ανέφερε, πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν στήριξε την πολιτική της κυβέρνησής του και ψήφισε το Μνημόνιο.

Προτάσσοντας την σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και στην αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του, αλλά και στην «ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας», κατέστησε σαφές ότι ζητήματα όπως ενδεχόμενο «Σχέδιο Ανάν 2» για την Κύπρο, η μη χάραξη ΑΟΖ, καθώς και θέματα που άπτονται της Ορθοδοξίας και των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στην παρατήρηση περί σοβαρών προγραμματικών διαφορών Ανεξάρτητων Ελλήνων - ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως «έχουν κάνει βήματα και αυτοί».

Ο κ. Καμμένος απέκλεισε οποιαδήποτε συναλλαγή της ψήφου εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων με υπουργικές θέσεις. Επίσης απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι στηρίζεται στην αλληλοκάλυψη σκανδάλων.

Ανέφερε παράλληλα ότι στο χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με τα «οχτώ ονόματα για την ΠΓΔΜ» επικαλούμενος το «απόρρητο», ενώ το ίδιο έπραξε και σε ερώτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το Καστελόριζο και την ΑΟΖ.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν «παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία», το οποίο, όπως σημείωσε, «κάνει τώρα ο κ. Σαμαράς που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 γι’ αυτόν τον λόγο».

Αναφορικά με την αποστροφή του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, περί «διολίσθησης» των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μνημονιακές θέσεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διολίσθηση και αν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν τον νόμο για τις 100 δόσεις το έκαναν γιατί είναι θετικοί σε κάθε μέτρο της κυβέρνησης που ανακουφίζει έστω και έναν πολίτη.

Ερωτηθείς για όσους έφυγαν ή διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «ξεχνάτε και αυτούς που έρχονται» και πρόσθεσε ότι το Συνέδριο του κόμματος θα έχει ανοιχτές πόρτες στους αντιμνημονιακούς πολίτες ώστε να δημιουργηθεί «ένα πλατύτατο πατριωτικό, δημοκρατικό κίνημα που θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στις εξελίξεις».

Ταυτόχρονα απηύθυνε πρόσκληση επιστροφής στους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Ραχήλ Μακρή και στους κ. Χρήστο Ζώη και Μιχάλη Γιαννάκη, ενώ επιτέθηκε τέλος στον Σταύρο Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπάλληλο συμφερόντων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή