Μεξικό: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους αγνοούμενους φοιτητές

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 23:36
UPD:23:40
Reuters/HENRY ROMERO

Συγγενείς των θυμάτων παρακολουθούν τον Μεξικανό πρόεδρο Πένια Νιέτο να κάνει δηλώσεις για τους εξαφανισμένους 43 μαθητές.

A- A A+

Εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν τα απανθρακωμένα λείψανα που ενδεχομένως ανήκουν στους 43 φοιτητές που έχουν εξαφανιστεί στην Πολιτεία Γκερέρο, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μεξικού καθώς όπως είπε γενετικές εξετάσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε δύο από τα μικρά οστά που βρέθηκαν.

Οι ειδικοί ανέφεραν στις αρχές ότι υπάρχουν «μόνο δύο λείψανα, μια επιγονατίδα και ένα άλλο οστό» στα οποία είναι δυνατόν να γίνουν εξετάσεις DNA, είπε ο Χεσούς Μουρίγιο Καράμ στο τηλεοπτικό κανάλι Televisa.

Σύμφωνα με το ίδιο τα δύο οστά θα σταλούν σε ένα εργαστήριο το οποίο απλά είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να προχωρήσει σε ταυτοποίηση.

Ο Καράμ είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι τρεις ύποπτοι, που φέρονται ότι ανήκουν στο καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, ομολόγησαν ότι σκότωσαν τους 43 φοιτητές και έκαψαν τα πτώματά τους. Ό,τι απέμεινε, το πέταξαν σε ένα ποτάμι.

Το σενάριο της σφαγής δεν φαίνεται να πείθει τους γονείς των νέων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ομολογίες των υπόπτων δεν ισοδυναμούν με αποδείξεις.

«Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, τα παιδιά μας είναι ζωντανά», είπε ο εκπρόσωπός τους, ο Φελίπε δε λα Κρους.

EURONEWS

Οι φοιτητές εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από μια κοινή επίθεση αστυνομικών και μελών του καρτέλ στην Ιγουάλα, εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις συμφοιτητές τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή