Με νύχια και με δόντια

Το έργο «Με τα δόντια», στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 09:00

Μια «αγία» οικογένεια κρατιέται με νύχια και με δόντια από τη ζωή. Επιζεί χιλιάδες χρόνια τώρα. Απλώς ζει και θα συνεχίζει να ζει.

A- A A+

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το έργο του Θόρντον Γουάιλντερ, «Με τα δόντια», παρουσιάζεται ξανά, σε μια ελεύθερη διασκευή με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Μόσχου, από ηθοποιούς της νεότερης γενιάς αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Μια «αγία» οικογένεια κρατιέται με νύχια και με δόντια από τη ζωή. Επιβιώνει από τους παγετώνες, τους κατακλυσμούς, τους πολέμους. Επιζεί χιλιάδες χρόνια τώρα. Χωρίς να διδάσκεται, ωστόσο, τίποτα από την ιστορία. Απλώς ζει και θα συνεχίζει να ζει. Η εξωφρενική αυτή κατάσταση δεν έχει φυσικά ουδεμία σχέση με τη δική μας πραγματικότητα.

Με τρία βραβεία Πούλιτζερ

Ο θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος Θόρντον Γουάιλντερ (1897 - 1975) πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε πόλεις της Κίνας, όπου ήταν πρόξενος ο πατέρας του, και σπούδασε στο Γέιλ, στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή της Ρώμης και στο Χάρβαρντ. Από το 1930 μέχρι το 1951, δίδαξε λογοτεχνία και ποίηση στα Πανεπιστήμια Σικάγου και Χάρβαρντ. Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρέτησε ως αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της αεροπορίας. Έγινε ευρύτατα γνωστός με το δεύτερό του μυθιστόρημα «Το γεφύρι του Σαν Λούις Ρέι» (1926), που του απέφερε και το βραβείο Πούλιτζερ, όπως και τα θεατρικά του έργα «Η μικρή μας πόλη» (1938), και «Με τα δόντια» (1942).

Ταυτότητα παράστασης
Επιμέλεια μετάφρασης: Γιώργος Δεπάστας, διασκευή - σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος, σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, σκηνοθεσία κινηματογραφικού υλικού: Χρήστος Δήμας, κίνηση: Ανθή Θεοφυλίδου, μουσική επιμέλεια: Άγγελος Τριανταφύλλου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ, video trailer: Διαμαντής Καραναστάσης. Παίζουν (αλφαβητικά): Φωτεινή Αθερίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Θανάσης Δήμου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας, Ιωάννα Παππά.

Πληροφορίες
Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν - Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5 - Αθήνα, τηλ.: 210 3228706. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: έως 12 Ιανουαρίου 2015: Δευτέρα, Τρίτη και Σάββατο: 21.15, Τετάρτη: 18.00, Κυριακή: 20.00. Τιμές εισιτηρίων: Δευτέρα έως Παρασκευή: γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένο (φοιτητές - άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ -  ΑΜΕΑ - νέοι κάτω των 23 ετών - συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και ομάδες 8 ατόμων και άνω): 10 ευρώ, Σάββατο και Κυριακή: γενική είσοδος: 16 ευρώ, μειωμένο: 12 ευρώ.  Προπώληση: viva.gr.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς