Πεντάμορφη και τερατώδης αγάπη με άρωμα Broadway

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 11:00

Η πρωτότυπη δημιουργική ομάδα του «Broadway Disney Beauty and the Beast» ενώνεται ξανά, για να φέρει αυτό το μουσικοχορευτικό σόου στη ζωή.

A- A A+

Στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των 20 χρόνων του στη σκηνή, το αυθεντικό Broadway show «Disney Beauty and the Beast» («Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney» έρχεται στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής (στην αγγλική γλώσσα, με ελληνικούς υπέρτιτλους), από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου.

Η πρωτότυπη δημιουργική ομάδα του «Broadway Disney Beauty and the Beast» ενώνεται ξανά, για να φέρει αυτό το μουσικοχορευτικό σόου στη ζωή, σε σκηνοθεσία του Rob Roth και χορογραφία του Matt West, ενώ τα κουστούμια είναι δημιουργίες της - βραβευμένης με Τόνι - Ann Hould Ward. Τα σκηνικά υπογράφει ο Stanley A. Meyer, τον ήχο ο John Petrafesa Jr. και την επίβλεψη της μουσικής έχει αναλάβει ο Michael Kosarin.

Από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα μιούζικαλ

Βασισμένο στη - βραβευμένη με Όσκαρ (1991) - ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney», το μιούζικαλ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway, το 1994, κατακτώντας 9 υποψηφιότητες στα βραβεία Τόνι, και συνέχισε επιτυχημένα για 13 χρόνια. Ακόμα και σήμερα, βρίσκεται στη λίστα των πιο μακρόβιων και επιτυχημένων εμπορικά σόου του Broadway όλων των εποχών. Από την πρεμιέρα του, η απήχηση και η επιτυχία του άγγιξαν το παγκόσμιο κοινό, με πολλές άλλες παραγωγές να ακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη χορήγηση άδειας μεταφοράς του έργου το 2004, έχουν πραγματοποιηθεί παραγωγές σε 22 χώρες, με πάνω από 35 εκατομμύρια θεατές, σε 8 διαφορετικές γλώσσες και πάνω από 28 χιλιάδες παραστάσεις, που ισοδυναμούν με περιοδεία 67 χρόνων και εισπράξεις πάνω από 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μουσική του μιούζικαλ είναι του Alan Menken και οι στίχοι του Howard Ashman («Μικρή γοργόνα», «Αλαντίν», «Μαλλιά κουβάρια»), με επιπλέον τραγούδια με μουσική του Menken και στίχους του Tim Rice («Βασιλιάς των λιονταριών», «Jesus Christ superstar»). Το βιβλίο είναι γραμμένο από τη Linda Woolverton (σεναριογράφο των «Βασιλιάς των λιονταριών», «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «Maleficent»).

AMY BOYLE
Αλλά ο χρόνος τελειώνει…

Πρόκειται για την κλασική ιστορία της Μπελ, της όμορφης κοπέλας που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, και του Τέρατος, του νεαρού πρίγκιπα που έχει μεταμορφωθεί σε άσχημο τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας. Αν το Τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται, τότε τα μάγια θα λυθούν και θα γίνει ξανά ο πραγματικός του εαυτός. Αλλά ο χρόνος τελειώνει. Αν δεν πάρει το μάθημά του σύντομα, αυτός και όλο του το προσωπικό είναι καταδικασμένοι να χαθούν στην αιωνιότητα.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία -  Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895800. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 12, 13, 14, 18, 20 και 21/11: 20.30, 16 και 23/11: 11:30 και 17:00, 15, 19 και 22/11: 16:00 και 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη: 70 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό - με κάρτα ανεργίας: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 60 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό - με κάρτα ανεργίας: 20 ευρώ, Γ’ ζώνη: 47 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό - με κάρτα ανεργίας: 20 ευρώ, Δ’ ζώνη: 38 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό - με κάρτα ανεργίας: 15 ευρώ, Ε’ ζώνη: 20 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό - με κάρτα ανεργίας: 15 ευρώ, ΣΤ’ ζώνη: 15 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό - με κάρτα ανεργίας: 15 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους, τηλεφωνικά: 2310 895938 - 9, ηλεκτρονικά: tch.gr.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς