Μεγάλη γιορτή για τη διεύρυνση της Ε.Ε.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 11:01
A- A A+

Με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, από τη ρίψη πυροτεχνημάτων, αρχίζουν στο Δουβλίνο την Παρασκευή, 30 Απριλίου, οι εκδηλώσεις για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου με την επίσημη τελετή που διοργανώνει η ιρλανδική προεδρία με τη συμμετοχή των ηγετών των 25 κρατών μελών, περιλαμβανομένης της Κύπρου.

Το σόου των πυροτεχνημάτων θα αρχίσει στις 21.00' (23.00 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής στο πάρκο Sandymount Strand του Δουβλίνου.

Το Σάββατο, 1η Μαϊου, η ημέρα της διεύρυνσης αρχίζει με κοινή για όλα τα χριστιανικά δόγματα λειτουργία στο Κάστρο του Δουβλίνου, στην οποία παραστούν ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπέρτι Αχερν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ.

Στις 11.30' (13.30' ώρα Ελλάδος) οι Αχερν, Πρόντι και Κοξ θα δώσουν κοινή συνέντευξη στο Κάστρο του Δουβλίνου.

Από το μεσημέρι και μέχρι τις 20.00' (14.00' - 22.00' ώρα Ελλάδος) διοργανώνεται μεγάλο ''ευρωπαϊκό πανηγύρι'' στην όμορφη πλατεία Merrion του Δουβλίνου, με περίπτερα και καλλιτεχνικές παραστάσεις από τα 25 κράτη μέλη και τα τρία υποψήφια για ένταξη κράτη. Το πανηγύρι κλείνει με μεγάλη συναυλία με τραγουδιστές και συγκροτήματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τις 14.45' έως τις 16.45' (16.45' έως 18.45' ώρα Ελλάδος) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα υποδέχεται στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία Farmleigh House τους ηγέτες των 25 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιλαμβανομένων των δέκα νέων μελών. Μόλις ολοκληρωθούν οι αφίξεις των ηγετών, θα γίνει η καθιερωμένη φωτογράφηση.

Στις 17.20' (19.20' ώρα Ελλάδος) οι ηγέτες μεταβαίνουν στο παρακείμενο πάρκο Phoenix για την επίσημη τελετή για τη Διεύρυνση, που αρχίζει με την έπαρση των σημαιών.

Στις 18.45' (20.45 ώρα Ελλάδος) οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιστρέφουν στην πρωθυπουργική κατοικία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή