Διπλωματική εκστρατεία για την άρση των «εμπάργκο» από τον Ταλάτ

Πρόσκληση Πάουελ στον Ταλάτ
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 11:29
A- A A+

Διπλωματική εκστρατεία για την άρση των «εμπάργκο» που έχουν επιβληθεί στο ψευδοκράτος θα αρχίσουν οι Τουρκοκύπριοι και γι αυτό το σκοπό μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον Επίτροπο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν.

Εξ άλλου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, προτίθεται να καλέσει τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την «Κίπρις», οι κκ. Παόυελ και Ταλάτ θα συζητήσουν τη δέσμη μέτρων που αφορούν την άρση του «εμπάργκο» και έχουν προετοιμάσει οι ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Ταλάτ θα παραστεί σε συνεδριάσεις των Επιτροπών Εξωτερικών, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Ταλάτ θα επιδώσει στους κοινοτικούς αξιωματούχους δυο επιστολές, στις οποίες θα εκφράζει την αντίθεσή του στην ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα και τη δυσαρέσκειά του για την «τιμωρία» των Τουρκοκυπρίων παρά το δικό τους «ναι».

Ακολούθως ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα μεταβεί στην Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον οποίο είχε και χθες τηλεφωνική επικοινωνία.

Πηγή Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή