«Σε δύσκολη κατάσταση οι ΗΠΑ λόγω αλαζονείας της κυβέρνησης Μπους»

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 12:15
A- A A+

Την ανησυχία της για την κατάσταση στο Ιράκ, εξέφρασε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ασάρκ αλ Αουσάτ.

Η κ. Κλίντον παραδέχθηκε ότι η χώρα της βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση στο Ιράκ εξαιτίας της «ξεροκεφαλιάς» -όπως χαρακτηριστικά είπε- της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία αρνείται να αναγνωρίσει τα σφάλματά της.

«Πολλά ζητήματα έχουν τεθεί εδώ και έναν χρόνο και η κυβέρνηση δεν ήταν ειλικρινής με τον αμερικανικό λαό σε ό,τι αφορά το κόστος σε στρατιωτικές δυνάμεις και πόρους», αναφέρει στη συνέντευξή της η Χίλαρι Κλίντον και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Μπους δεν διέθετε σχέδιο και δυστυχώς δείχνει ότι δεν κατανοεί την κατάσταση.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση: από τη μια πλευρά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον ιρακινό λαό και να αποσυρθούμε από το Ιράκ έτσι, και από την άλλη πλευρά δεν έχουμε αρκετές δυνάμεις...και δεν έχουμε διεθνοποιήσει την κατάσταση κατά τρόπον ώστε και άλλοι να μοιραστούν τις ευθύνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει η κ. Κλίντον και προσθέτει: «Είναι η τελευταία ευκαιρία για να το κάνουμε. Πρέπει να διαβιβάσουμε στους Ιρακινούς τμήμα της εξουσίας μετά τις 30 Ιουνίου και δεν ξέρουμε πού να την παραδώσουμε. Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό ως προς την παρουσία μας στο Ιράκ».

«Η ξεροκεφαλιά και η αλαζονεία της κυβέρνησης Μπους είναι ανυπόφορες και για τον λόγο αυτόν συνεχίζουμε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος, πιστεύω, είναι σπαρμένος από τρομακτικούς κινδύνους όχι μόνον για τους νέους των ΗΠΑ που υπηρετούν τη θητεία τους στο Ιράκ, αλλά και για τους Ιρακινούς και για τη σταθερότητα στην περιοχή», καταλήγει στη συνέντευξή της η κ. Χίλαρι Κλίντον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή