Η σειρά γευστικών συναντήσεων με τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας συνεχίζεται στο Hilton Αθηνών, με το τελευταίο αφιέρωμα της χρονιάς να φέρνει στο εστιατόριο Βυζαντινό τις γεύσεις της Ηπείρου, από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου.
Ο executive chef του Hilton Αθηνών Κώστας Αθανασίου εμπνέεται από τα μοναδικά προϊόντα και τη γαστρονομική ιστορία της περιοχής και ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του πάνω από 50 διαφορετικά πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται καθημερινά.
Διάσημες ηπειρώτικες πίτες, πρώτης τάξεως κρεατικά όπως προβατίνα ψητή και λουκάνικα Μετσόβου, θαυμάσια τυριά Π.Ο.Π όπως μετσοβόνε, φέτα, μετσοβέλα και γαλοτύρι, τοπικές σπεσιαλιτέ όπως τηγανιτά βατραχοπόδαρα, καλούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, με την τιμή του μπουφέ να ορίζεται στα 38 ευρώ.
Τοπικά κρασιά, όπως λευκό ξηρό κρασί από την εξαιρετική ποικιλία σταφυλιού Ντεμπίνα με καταγωγή από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, συνοδεύουν το γεύμα, ενώ ως επιδόρπιο προσφέρονται, μέσα από έναν πλούσιο μπουφέ γλυκών, σιροπιαστά γλυκά που έχουν λαμπρή παράδοση στην Ήπειρο
Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει γιαννιώτικο, γλυκές φλογέρες Μετσόβου, σαραγλί, καρυδόπιτα, αμυγδαλόπιτα, κλωστάρι και σκερ μπουρέκ, στο πλαίσιο του γαστρονομικού αυτού αφιερώματος.