Εκτεταμένη καταστροφή από εμπρησμό στα γραφεία της Athens Voice

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 17:23
UPD:21:51
ATHENS VOICE

Στα γραφεία της εφημερίδας επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22 και Μαυρομιχάλη, στο κέντρο της Αθήνας, η γυάλινη πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα γραφεία και στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά.

A- A A+

Σημαντικές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice» προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί και πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό. Το περιστατικό καταδικάζουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στα γραφεία της εφημερίδας επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22 και Μαυρομιχάλη, στο κέντρο της Αθήνας, η γυάλινη πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα γραφεία και στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά.

Αναφερόμενη στο συμβάν η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα.

«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

Για υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και σχολιάζει πως αυτή η επίθεση αποσκοπεί στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια.

«H καταδίκη μας απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατηγορηματική και απερίφραστη, γιατί στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».

ATHENS VOICE

Στον ίδιο τόνο και το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice.

«Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή