Συρία: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί του Μετώπου Αλ Νούσρα από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 16:55
UPD:17:00
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Αν και ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έχει συγκροτηθεί για τη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι Αμερικανοί πλήττουν και στόχους του Μετώπου Αλ Νούσρα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η ισλαμιστική οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και σύμμαχος των υπόλοιπων Σύρων ανταρτών στη μάχη κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, έχασε τουλάχιστον έξι άνδρες από τυους βομβαρδισμούς της αεροπορίας των ΗΠΑ.

Αν και ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έχει συγκροτηθεί για τη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι Αμερικανοί πλήττουν και στόχους του Μετώπου Αλ Νούσρα, καθώς το τελευταίο έχει επιτεθεί τελευταία σε μετριοπαθέστερες, κοσμικές και ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις, τις οποίες στηρίζει τόσο η Ουάσιγκτον όσο και αραβικά κράτη της ευρύτερης περιοχής.

Το χτύπημα έγινε εναντίον βάσης της οργάνωσης, δυτικά της πόλης του Χαλεπίου.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα έχει αντιφατικές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι δύο οργανώσεις βρέθηκαν στα όρια της ενοποίησης, τελικώς όμως η Αλ Κάιντα δεν αναγνώρισε την κίνηση και ανακοίνωσε ότι στη Συρία την εκπροσωπεί μόνον το Μέτωπο.

Η οργάνωση συντάχθηκε με τις υπόλοιπες ανταρτικές οργανώσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να συγκρούεται και μαζί τους, κατάσχοντας οπλισμό και προσπαθώντας να δημιουργήσει το δικό της ισλαμικό φονταμενταλιστικό κράτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή