Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 θέλει ο Στ. Θεοδωράκης

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 16:20
UPD:16:22
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε ως καταλληλότερο χρόνο για εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο, καθώς όπως είπε δεν πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.

A- A A+

Διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά από τη συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, πρότεινε πριν την προσφυγή στις κάλπες -σε έναν χρόνο από τώρα- να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να συμφωνηθεί μια πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε ως καταλληλότερο χρόνο για εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο, καθώς όπως είπε δεν πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.

Επίσης, επεσήμανε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία. Όπως είπε, «θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120 - 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται»/ Νωρίτερα, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια παρουσία των δημοσιογράφων, είχε πει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος.

ΝΕΡΙΤ

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια. Επίσης, δήλωσε ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ' άρθρο ανά πάσα στιγμή.

Για τον εκλογικό νόμο ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε, σε περίπτωση που δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών».

Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε «να φύγει από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός». Κάλεσε ακόμη γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή