ΥΠΑΝ: Υπό καθεστώς ανάκλησης των αδειών τους 13 ΠΑΕ και 4 ΚΑΕ

Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 16:18
A- A A+

Υπό καθεστώς ανάκλησης των αδειών τους τελούν 13 ΠΑΕ και τέσσερις ΚΑΕ γνωστοποίησε σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, επισημαίνοντας πως οι συγκεκριμένες ΠΑΕ και ΚΑΕ υποχρεούνται να καλύψουν τα οικονομικά ανοίγματά τους μέχρι το τέλος του έτους.

Με το ενημερωτικό σημείωμα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης στη διάθεσή του, ο κ. Παπαθανασίου επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό και συμφώνησαν να καλέσουν σε διάλογο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, όσες από αυτές εμφανίζουν ζημιογόνες χρήσεις, να μεριμνήσουν για την κάλυψη των οικονομικών ανοιγμάτων τους. Σε διαφορέτική περίπτωση, όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, θα υποστούν τις συνέπειες χωρίς να υπολογιστεί το πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, 13 ΠΑΕ και τέσσερις ΚΑΕ τελούν υπό καθεστώς ανάκλησης των αδειών σύστασης και λειτουργίας τους λόγω μη καταβολής των αναγκαίων κεφαλαίων, ενώ έξι ακόμα ΠΑΕ και δύο ΚΑΕ έχουν δεσμευτεί ότι σε συγκεκριμένο χρόνο θα προβούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, υπό καθεστώς ανάκλησης βρίσκονται οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, Αιγάλεω, Αρης, Ηρακλής, ΟΦΗ, Προοδευτική, ΠΑΟΚ, Απόλλων Αθηνών, Ατρόμητος, Γιάννινα, Πανσερραϊκός, Κιλκισιακός και Λεωνίδιο, καθώς και οι ΚΑΕ: Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Μαρούσι, Παναθηναϊκός και Περιστέρι.

Για την κάλυψη των κεφαλαιακών τους υποχρεώσεων έχουν δεσμευθεί οι ΠΑΕ: Ακράτητος, Ολυμπιακός, Χαλκηδόνα, Εθνικός Αστήρ, Καλαμάτα και Κέρκυρα, καθώς και οι ΚΑΕ Μακεδονικός και Ολυμπιακός. Οι γενικές συνελεύσεις των ομάδων αυτών έχουν ήδη αποφασίσει αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και, εφόσον υλοποιηθούν στην πράξη οι αποφάσεις τους, οι άδειες σύστασής τους δεν θα είναι ανακλητές.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, οικονομικά στοιχεία δεν έχουν υποβάλει οι ΠΑΕ: Παναχαϊκή, Φωστήρας, Αχαρναϊκός και Κασσάνδρα, καθώς και η ΚΑΕ ΚΑΟ Δράμας. Από τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της 30ής Ιουνίου 2003 που υπέβαλαν οι ΚΑΕ που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Α1 (14 ΚΑΕ) και Α2 (έξι ΚΑΕ) Εθνικής κατηγορίας, προκύπτουν ότι κατά τη χρήση 1/7/2002 - 30/6/2003 δεν παρουσίασε κέρδος καμία ΚΑΕ.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου σημειώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ΚΑΕ: Ολυμπιάς Λάρισας, Παλαιό Φάληρο και Ηλυσιακός, οι οποίες θα κλείσουν τον πρώτο τους ισολογισμό φέτος ή του χρόνου τον Ιούνιο, για την ΚΑΟ Δράμας, η οποία δεν υπέβαλε τον πρώτο της ισολογισμό, καθώς και τις ΚΑΕ Αρης, Γ.Σ. Λάρισας, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Νήαρ Ηστ, οι οποίες έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις