Champions League: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Μέσι, «πολυβόλο» ο Λουίς Αντριάνο

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 23:41
UPD:06/11/2014 00:49
REUTERS/MICHAEL KOOREN

Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του.

A- A A+

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί φέτος να μη διάγει –τουλάχιστον ως τώρα- την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, όμως απόψε έκανε το αποφασιστικό βήμα για να γράψει ιστορία, καθώς με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο Άμστερνταμ εναντίον του Άγιαξ, στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-0, έφτασε τον Ραούλ (71 γκολ) στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός της μεγάλης ατομικής διάκρισης, όμως, ο Μέσι οδήγησε τους Καταλανούς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου βρίσκεται από απόψε και η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη (δύσκολη) νίκη της επί του ΑΠΟΕΛ με 1-0.

Στους «16» με εμφατικό τρόπο προκρίθηκε και η Μπάγερν Μονάχου, που διπλασίασε τις νίκες επί της Ρόμα κάνοντας το «4Χ4», ενώ στο Μάντσεστερ ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν δίστασε να αποβάλει τους Φερναντίνιο και Γιάγια Τουρέ στην εντός έδρας ήττα της Σίτι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που φέρνει τους «πολίτες» ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό και φέτος.

Η ισοπαλία της Τσέλσι στη Σλοβενία απέναντι στη Μάριμπορ έκανε περίπλοκο τον 7ο όμιλο, καθώς με δύο αγωνιστικές να απομένουν οι «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο έχουν 8 βαθμούς, η Σάλκε που έχασε στη Λισσαβόνα έμεινε στους 5 ενώ η Σπόρτινγκ ανέβηκε στους 4, ενώ η Μάριμπορ έχει 3 βαθμούς, με αποτέλεσμα το γκρουπ να παραμένει εντελώς «ανοιχτό».

Στον 8ο όμιλο, τέλος, η Πόρτο προκρίθηκε μαθηματικά μετά τη νίκη και στο «Σαν Μαμές» επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ η Σαχτάρ διέλυσε και στον δεύτερο αγώνα τη «δυστυχή» ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αυτή τη φορά με 5-0 και χρειάζεται ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια για να διασφαλίσει με τη σειρά της την πρόκριση.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Λουίς Αντριάνο είχε σκοράρει τα πέντε από τα επτά γκολ της ομάδας του, ενώ με το σημερινό χατ-τρικ έφτασε τα οκτώ σε δύο αγώνες, επί της ίδιας ομάδας, και με συνολικό απολογισμό εννέα τερμάτων είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με τον δεύτερο Καρίμ Μπενζεμά να μετρά πέντε γκολ. 

Τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος

  • Μπάγερν Μονάχου-Ρόμα             2-0 (38΄ Ριμπερί, 64΄ Γκέτσε)
  • Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2 (8΄ Τουρέ – 2΄, 34΄ Ντουμπία)

6ος όμιλος

  • Άγιαξ-Μπαρτσελόνα         0-2 (36΄, 76΄ Μέσι)
  • Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΠΟΕΛ 1-0 (2΄ Καβάνι)

7ος όμιλος

  • Μάριμπορ-Τσέλσι                     1-1 (50΄ Ιμπραΐμι – 73΄ Μάτιτς)
  • Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Σάλκε 4-2 (26΄ Σαρ, 52΄ Νασιμέντο, 73΄ Νάνι, 90΄ Σλιμανί – 17΄ αυτ. Σλιμανί, 88΄ Αόγκο)

8ος όμιλος

  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πόρτο                     0-2 (56΄ Μαρτίνες, 74΄ Μπραχίμι)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5-0 (19΄ Σρνα, 48΄ Τεσέιρα, 58΄ πεν., 83΄, 90΄+  Λουίς Αντριάνο)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις