ΠΑΣΟΚ - Ανησυχία για την κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας - Πατριαρχείου

Πυρετός προετοιμασιών εν όψει Ευρωεκλογών
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 19:07
A- A A+

Την έντονη ανησυχία του για την κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κρίση στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών εγκυμονεί κινδύνους για την Ορθοδοξία και αφορά άμεσα τον Ελληνισμό όπως και τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στη συνάντηση επιμόρφωσης των νεοεκλεγέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία που έχει ως στόχο την εκπαίδευση των στελεχών του Κινήματος, ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται κυβερνητικές ευθύνες όταν το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει στην εξουσία.

Εξ άλλου, σήμερα συνεδρίασε η ομάδα συντονισμού του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές και συζήτησε τον πολιτικό, επικοινωνιακό και οργανωτικό σχεδιασμό του Κινήματος.

Μετά τη συνεδρίαση, ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πάει στις ευρωεκλογές για ρεβάνς, αλλά θεωρεί τη διαδικασία ως μία ευκαιρία για να δημιουργηθούν αντίβαρα. «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που να λειτουργεί ως εγγυητής των δικαιωμάτων του πολίτη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών, θα πραγματοποιηθεί αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνάντηση εργασίας των γραμματέων των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Αντίστοιχη συνάντηση για τη Βόρειο Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν για τις ευρωεκλογές οι βουλευτές της Κινήματος, ενώ θα πραγματοποιηθούν ανάλογου περιεχομένου συναντήσεις εργασίας των νομαρχών και των δημάρχων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή