Τιμ Σκοτ: Ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής που εξελέγη στον αμερικανικό Νότο μετά τον εμφύλιο

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 10:54
UPD:12:38
EPA/SHAWN THEW

Ο Σκοτ ήταν, ωστόσο, γερουσιαστής από τον Ιανουάριο του 2013 όταν είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα προκάτοχό του, χωρίς όμως να έχει εκλεγεί (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τον πρώτο μαύρο Αμερικανό που εκλέγεται στον Νότο μετά τον εμφύλιο πόλεμο στέλνουν στη Γερουσία οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ο 49χρονος Ρεπουμπλικανός Τιμ Σκοτ πέτυχε μια ιστορική νίκη στη νότια αυτή πολιτεία των ΗΠΑ απ' όπου είχε αρχίσει ο αμερικανικός εμφύλιος το 1861.

Ο κ. Σκοτ ήταν, ωστόσο, γερουσιαστής από τον Ιανουάριο του 2013 όταν είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα προκάτοχό του, χωρίς όμως να έχει εκλεγεί.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, είναι ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής που εκλέγεται στον Νότο, έπειτα από την περίοδο ανοικοδόμησης που ολοκληρώθηκε το 1877 με την αποχώρηση από τον Νότο των ομοσπονδιακών στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Ο κ. Σκοτ προερχόταν από ένα μη προνομιούχο περιβάλλον πριν επιτύχει στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Είναι υποστηρικτής συντηρητικών θέσεων και η νίκη του αναμένεται να επιτρέψει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να διευρύνει την εκλογική του βάση πέραν των λευκών οπαδών του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή