Συρία : Τρομοκρατική επίθεση, τέσσερις νεκροί

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 07:20
A- A A+

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και των δραστών μιας βομβιστικής επίθεσης, σημειώθηκε τη νύχτα σε προάστιο με διπλωματικές αποστολές και ξένες πρεσβείες, στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, δύο τρομοκράτες, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα περαστική, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, στο προάστιο Αλ Μάζα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα ακατοίκητο κτίριο, στο οποίο πίστευαν ότι στεγάζονται τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, εκπρόσωπος του Οργανισμού από τη Ν. Υόρκη, ο ΟΗΕ δεν διατηρεί εδώ και λίγο καιρό γραφεία στο συγκεκριμένο κτίριο. Ολα τα μέλη του προσωπικού του στη Δαμασκό, είναι σώα και αβλαβή.

Αμέσως μετά την έκρηξη, οι τέσσερις δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο, αλλά περικυκλώθηκαν από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Ακολούθησε ένοπλη σύγκρουση, η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα.

Πρόκειται για το πιο βίαιο περιστατικό που καταγράφεται στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή