Πορεία για «Μεγάλη Ρωσία» σε έντονο αντιδυτικό και αντιουκρανικό κλίμα στη Μόσχα

Με την παρουσία του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ακροδεξιάς
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 17:26
UPD:22:11
EPA/YURI KOCHETKOV

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν στη Μόσχα με συνθήματα για «Μεγάλη Ρωσία» την Τρίτη, στην ετήσια καθιερωμένη πορεία για την «Ημέρα Ενότητας».

A- A A+

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν στη Μόσχα με συνθήματα για «Μεγάλη Ρωσία» την Τρίτη, σε ετήσια καθιερωμένη πορεία για την «Ημέρα Ενότητας» της 4ης Νοεμβρίου, με έντονους αντιδυτικούς και αντιουκρανικούς τόνους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις, ωστόσο σε λόγο του αργότερα μέσα στην ημέρα έκανε λόγο για «ηθική ανωτερότητα» της χώρας του σε σχέση με τη Δύση και «εθνική ενότητα» η οποία επετεύχθη στο φως «δύσκολων προκλήσεων».

Πολιτικοί οι οποίοι μίλησαν πριν την έναρξη συναυλίας στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώπιον 70.000 διαδηλωτών, οι οποίοι κουνούσαν την τρίχρωμη σημαία της Ρωσίας, μίλησαν σε έντονους εθνικιστικούς τόνους.

Συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα έκαναν λόγο για «λαό ο οποίος, ενωμένος, είναι ανίκητος» και για «ενότητα που σημαίνει δύναμη».

EURONEWS

Πολλοί έφεραν σημαίες των φιλορώσων αποσχιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ κάλεσε τη Ρωσία να αναγνωρίσει τις «εκλογές» στις περιοχές των αποσχιστών, δίνοντάς τους νομιμοποίηση.

Ο ακροδεξιός ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, χαιρέτισε τον κ. Πούτιν για την «ανάκτηση» της ουκρανικής Κριμαίας από πλευράς Ρωσίας και επέκρινε τη Δύση για τις κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει στη Μόσχα.

«Η Ημέρα Ενότητας θα έλθει και στην Ουκρανία, αλλά θα είναι ημέρα για τη Νοβοροσίγια και την Μαλοροσίγια. Τότε ας αφήσουμε τους ανθρώπους στη δυτική Ουκρανία να έχουν το δικό τους, μικρό κράτος», τόνισε ο ακροδεξιός Ρώσος ηγέτης.

Ο Βλ. Ζιρινόφσκι αναφέρεται στα τμήματα της Ουκρανίας τα οποία οι Ρώσοι εθνικιστές θεωρούν παραδοσιακά «ρωσικά εδάφη», από την εποχή των τσάρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή