Ναύπλιο: Συνεχίζεται η αποχή από τα μαθήματα στο Άργος

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 17:26
UPD:17:33
Phasma/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι μαθητές μεταξύ άλλων εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ενώ ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

A- A A+

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Άργους. Ωστόσο οι υπόλοιποι μαθητές στα σχολεία του Ναυπλίου, του Κρανιδίου και της Μεγαλόπολης επέστρεψαν κανονικά στις τάξεις τους.

Σήμερα το πρωί οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άργους και του 1ου, 2ου και 3ου γενικού λυκείου Άργους, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έξω από το παλαιό δημαρχείο Άργους Μυκηνών όπου έκαναν για αρκετή ώρα καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας.

Στη συνέχεια οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άργους επέστρεψαν και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ενώ ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει προειδοποιήσει με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, ενώ σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος δήλωσε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή