Αποθήκη με όπλα ανακάλυψαν οι αρχές της Συρίας

Μετά τις χθεσινοβραδυνές συγκρούσεις στη Δαμασκό
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 09:19
A- A A+

Μία αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες των χθεσινοβραδυνών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Δαμασκό, ανακάλυψαν οι αρχές της Συρίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, SANA.

«Οι αρχές ανακάλυψαν μία αποθήκη με όπλα και εκρηκτικά στο χωριό Χαν Αλ Σιχ, 25 χιλιόμετρα νοτίως της Δαμασκού. όπου η τρομοκρατική ομάδα είχε κρύψει τα όπλα της. Οι αρχές κατέσχεσαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε μία απρόσμενη επίθεση, που είχε να γίνει στη Συρία από τις αρχές της δεκαετίας του '80, μία ομάδα τεσσάρων κομμάντος διείσδυσε σε περιοχή, όπου στεγάζονται πολλές ξένες πρεσβείες στη συνοικία Μάζεχ, στη δυτική Δαμασκό και τοποθέτησαν εκρηκτικές ύλες σε ένα αυτοκίνητο έξω από ένα ακατοίκητο κτίριο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο, για να ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν ένας Σύρος αστυνομικός, μία περαστική και δύο από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών. Η ταυτότητα των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσαν στο SANA, πως οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και της ομάδας των τεσσάρων τρομοκρατών, ξέσπασαν, όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη διπλωματική συνοικία Μάζεχ, καταστρέφοντας ένα ακατοίκητο κτίριο.

Οι άλλοι δύο δράστες τραυματίστηκαν σοβαρά. «Τα μέλη της ομάδας κρύφτηκαν σε ένα αυτοκίνητο και πέταξαν χειροβομβίδες στις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε αξιωματούχος στο SANA.

«Το αποτέλεσμα αυτής της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αυτής της «τρομοκρατικής» ομάδας, είναι πως δύο από τα μέλη της σκοτώθηκαν και δύο άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ένα τετραώροφο κτίριο κοντά στην καναδική πρεσβεία καταστράφηκε κατά τις συγκρούσεις, ενώ ζημιές υποέστησαν αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Ωστόσο στην πόλη έχει επανέλθει τώρα η ηρεμία.

Είναι η πρώτη φορά από το 1981 που η συριακή πρωτεύουσα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους επιθέσεις. Εως το 1981 η Συρία είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα από τη δράση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Χθες η γειτονική Ιορδανία είχε ανακοινώσει ότι εξουδετέρωσε σχέδιο επίθεσης με χημικά όπλα της Αλ Κάιντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή