Προειδοποίηση Ανδ. Λοβέρδου για πρόσθετα μέτρα κατά των καταλήψεων

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 14:31
UPD:15:50
PHASMA/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη λήψη σοβαρότερων μέτρων κατά της απώλειας ωρών διδασκαλίας με τροπολογία στην Βουλή την επόμενη Πέμπτη αν κριθεί αναγκαίο εξέφρασε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιώντας ξανά ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα εφαρμοστεί.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm ο κ. Λοβέρδος διεμήνυσε ότι «πρέπει να ξέρουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ότι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που δεν επιτρέπει την απώλεια ωρών διδασκαλίας. Το Π.Δ. θα εφαρμοστεί και αν κρίνουμε ότι χρειάζεται κάτι σοβαρότερο, θα καταθέσουμε σχετική τροπολογία στη Βουλή, την επόμενη Πέμπτη».

Πιο συγκεκριμένεος έγινε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος που δήλωσε στο Βήμα fm ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».

Όπως είπε, «μέχρι τρεις μέρες κατάληψη, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών».

«Το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή