Ν. Κορέα : Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Β. Κορέα

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 11:01
A- A A+

Απέπλευσε σήμερα για τη Β. Κορέα, το πρώτο νοτιοκορεατικό πλοίο, φορτωμένο με τρόφιμα και φάρμακα, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Ριονγκτσόν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 150 άνθρωποι και να πληγούν χιλιάδες νοικοκυριά.

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Ναμπό, στη δυτική Β. Κορέα αύριο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά την καταστροφή που προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους και τον τραυματισμό άλλων 1.300 στην πόλη Ριονγκτσόν, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό της βορειοκορεατικής κυβέρνησης.

Η Πιονγιάνγκ αρνήθηκε η μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης να γίνει οδικώς, που θα ήταν και ταχύτερη.

Η Β. Κορέα, διαβίβασε στη Νότια κατάλογο με αγαθά που χρειάζεται για την ανοικοδόμηση, ήτοι 500.000 τόνους σκυροδέματος, 10 μπλουντόζες, 1.000 τόνους καυσίμων, 1.000 τόνους σιδήρου και 10.000 τόνους τρόφιμα.

Αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος Ούρι, δήλωσαν, ότι θα δώσουν βοήθεια ύψους 32 δισεκατομμυρίων ουόν (27 εκατομμυρίων δολαρίων), ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δώσει βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Β. Κορέα, οι προτεραιότητες είναι τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή