Μεγάλες καταστροφές από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Φαλούτζα

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 11:52
A- A A+

Τουλάχιστον δέκα σπίτια καταστράφηκαν και δεκάδες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν χθες το βράδυ στη Φαλούτζα οι αμερικανικές δυνάμεις, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.

«Ακούγαμε περισσότερες από δέκα εκρήξεις το λεπτό. Η γη σειόταν κάτω από τα πόδια μου. Οι εκρήξεις έκαναν τη νύχτα ημέρα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Εκπρόσωπος των αμερικανών πεζοναυτών δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός της Φαλούτζα, ο οποίος διήρκεσε μισή ώρα έγινε για «λόγους αυτοάμυνας», μετά τις χθεσινές επιθέσεις των ανταρτών εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στα περίχωρα της πόλης. «Οι εχθρικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον θέσης των πεζοναυτών στη Φαλούτζα και οι συμμαχικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά με αεροπορική υποστήριξη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής του σώματος των Πεζοναυτών, Κρίστοφερ Λόγκαν στη βάση της Φαλούτζα.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι βομβαρδισμοί εστιάστηκαν στον βορειοδυτικό τομέα της πόλης, όπου έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις των σουνιτών ανταρτών και εξαπολύουν συχνές επιθέσεις εναντίον των πεζοναυτών.

Πηγή ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή