Η ατζέντα της Τρίτης

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 07:38
UPD:07:41
A- A A+

10:30 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα απευθύνει, ομιλία, στη Βουλή, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ με θέμα: «Προτεραιότητες της Ελλάδας στην Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.

12:30 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα «Greece & the Middle East - Athens Strategic CEO Roundtable» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».  

Στις 20.30 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που παραθέτει ο πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck  στην πρεσβευτική κατοικία του Καναδά προς τιμήν του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της PSP Investments κ. John Valentini. 

13:00 Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

19:00 Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο δράσης αλληλεγγύης του Κινήματος στο χώρο της Υγείας. Ο κ. Καμμένος θα ανακοινώσει τον μήνα της δωρεάν εξέτασης γυναικών στο πλαίσιο του αγώνα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, μετά από πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Διακονίας Θεσσαλονίκης, (Ν. Πλαστήρα 65 Πυλαία).

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 2η Παγκόσμια Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες (Landlocked Developing Countries - LLDCs), η οποία θα διεξαχθεί στην Βιέννη, από 4 έως 6 Νοεμβρίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιέννη, ο κ. Γεροντόπουλος θα συναντηθεί με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο και θα τον συνοδέψει στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αυστρία. Επιπλέον, ο κ. Γεροντόπουλος θα έχει συνάντηση και με τα μέλη της Ελληνικής Ομογένειας που ζουν στην αυστριακή πρωτεύουσα. 

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και την Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, που είναι το αρχαιότερο εν ενεργεία σχολείο της Ελληνικής Ομογένειας και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1804. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή