Μπάσκετ: Νίκη για Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 20:52
UPD:21:20
EUROKINISSI/Costas Baltas

Φάση από τον αγώνα.

A- A A+

Την τρίτη νίκη στη φετινή Α1 σημείωσε ο Ολυμπιακός, που παρά την πίεση της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επικράτησε με 81-62 της Ένωσης στο ΟΑΚΑ, χάνοντας όμως τον Λοτζέσκι που τραυματίστηκε, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο του Ολυμπιακού. 

Με τους «ερυθρόλευκους» μπλοκαρισμένους και άστοχους στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους. Με πρωταγωνιστή τον Κασελάκη, που σκόραρε 9 πόντους σε αυτό το διάστημα, κράτησε στους 4 πόντους τον Ολυμπιακό στα πρώτα πέντε λεπτά και προηγήθηκαν 9-4, για να κλείσουν την περίοδο προηγούμενοι 15-14.

Βελτιώνοντας όμως την ευστοχία και την άμυνά τους στη συνέχεια, οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέτρεψαν την κατάσταση και με ηγέτη ξανά τον Σπανούλη, που είχε φτάσει στους 14 πόντους, έφτασαν τη διαφορά στο +12 (19-31), για να κλείσουν τελικά το ημίχρονο στο +14 (30-44).

Η άνοδος του Ίνγκλις, όμως, επέτρεψε στην Ένωση να ολοκληρώσει επιμέρους σκορ 20-11, με το οποίο μείωσε στους πέντε (50-55), αλλά με τον Χάντερ να αναλαμβάνει δράση κάτω από τα καλάθια και τον Αγραβάνη εύστοχο από τα 6.75μ. οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δημιούργησαν ένα επιμέρους 2-10 και προηγήθηκαν στο 30΄ με δεκατρείς πόντους (52-65).

Μια διαφορά ασφαλείας για ένα συγκρότημα της κλάσης και της εμπειρίας του Ολυμπιακού, που διαχειρίστηκε πολύ καλά την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ του για να αυξήσει τη διαφορά ως το τέλος του αγώνα και τελικά να φύγει από το ΟΑΚΑ με μια εύκολη νίκη, περιμένοντας πια τα «μαντάτα» για τον τραυματισμό του Λοτζέσκι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις