Ασαντ: «Νόμιμη αντίσταση» η ιρακινή εξέγερση

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 18:07
A- A A+

«Νόμιμη αντίσταση» χαρακτήρισε την ιρακινή εξέγερση ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το Αλ Τζαζίρα.

Όπως μετέδωσε το Αλ-Τζαζίρα, η συνέντευξη του σύρου προέδρου δόθηκε πριν από το χθεσινό επεισόδιο στη Δαμασκό, στο οποίο ένοπλη ομάδα προκάλεσε έκρηξη βόμβας στη συνοικία όπου στεγάζονται οι διπλωματικές αποστολές δυτικών κυρίως χωρών. Σε ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν την έκρηξη, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι μεταξύ των οποίων μέλη της οργάνωσης που είχε τοποθετήσει τη βόμβα.

«Σίγουρα αυτό που έχει συμβεί στο επίπεδο του λαού, δίνει νομιμότητα στην αντίσταση και δείχνει ότι το μεγαλύτερο τμήμα αυτού που συμβαίνει, είναι αντίσταση», υπογράμμισε ο Ασαντ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από Αλ-Τζαζίρα.

«Μιλάμε τώρα για αντίσταση που στρέφεται εναντίον των κατοχικών δυνάμεων», δήλωσε ο Ασαντ και σε ερώτηση για το αν η αντίσταση είναι νόμιμη, απάντησε: «Μα φυσικά, έτσι το αντιλαμβανόμαστε».

Σημειώνεται ότι το κυβερνών κόμμα στη Συρία, Μπάαθ, επέρριψε την ευθύνη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Δαμασκό, στην πολιτική των Αμερικανών στο Ιράκ και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, και την «αποθράσυνση» του Ισραήλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή