Στην Μπάγερν το σούπερ ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 22:16
UPD:22:20
REUTERS/MICHAELA REHLE

Ο Ρόμπεν «έγραψε» με πέναλτι το τελικό 2-1.

A- A A+

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ παραπαίει στη φετινή Μπουντεσλίγκα, σε αντίθεση με το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς απόψε γνώρισε την πέμπτη συνεχή ήττα στο πρωτάθλημα, μόνο που αυτή τη φορά δικαιολογείται καθώς αντίπαλος και μάλιστα εκτός έδρας ήταν η Μπάγερν, που επικράτησε με 2-1. 

Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ «πάγωσε» πάντως την «Αλιάντς Αρένα» στο 31ο λεπτό σκοράροντας με έναν από τους μεταγραφικούς στόχους των Βαυαρών, τον Ρόις.

«Κομβικό» σημείο του αγώνα ήταν όμως ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Χούμελς στο ημίχρονο, καθώς ο Σούμποτιτς που τον αντικατέστησε φέρει ευθύνη και για τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι Βεστφαλοί.

Η επανάληψη ήταν ένα... μονότερμα της Μπάγερν, που έφτασε στην ισοφάριση στο 72ο λεπτό: ο Σούμποτιτς δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Λεβαντόφσκι κι εκείνος με ισοφάρισε με αριστερό σουτ.

Στο 85΄ ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ, που ήταν ο παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (έπαιξε βασικός) έκανε πάλι λάθος σε διώξιμο και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ριμπερί, για να «γράψει» ο Ρόμπεν με πέναλτι το τελικό 2-1. 

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πέτυχε το Αμβούργο επικρατώντας εντός έδρας της Λεβερκούζεν με 1-0. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Μπάγερ και έπαιξε σε όλο το παιχνίδι.

Την πρώτη νίκη της στη Μπουντεσλίγκα πανηγύρισε η Βέρντερ Βρέμης, που επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας της Μάιντς και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της κατάταξης. Ο Στέφανος Καπίνο είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή των γηπεδούχων, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

  • Σάλκε-Άουγκσμπουργκ                    1-0 (37΄ Χούντελααρ)
  • Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ           0-4 (15΄, 88΄ Πέρισιτς, 45+1΄ Κνόχε, 48΄ Ντε Μπρούινε)
  • Αμβούργο-Λεβερκούζεν                   1-0 (26΄ πεν. Φαν Ντερ Φάαρτ)
  • Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης                    1-2 (3΄ Οκαζάκι - 45΄, 49΄ Ντι Σάντο)
  • Ανόβερο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης   1-0 (88΄ αυτ. Μάντλουνγκ)
  • Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ       2-1 (72΄ Λεβαντόφσκι, 86΄ πεν. Ρόμπεν - 31΄ Ρόις)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις