Συγκρούσεις στο Ελ Σαλβαδόρ, δεκάδες τραυματίες

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 07:50
A- A A+

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη ,όταν μασκοφόροι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομια, έξω από τον καθεδρικό ναό του Σαν Σαλβαδόρ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι περίπου 25 συνδικαλιστές, φορώντας μάσκες του σκι, εισέβαλαν στον καθεδρικό διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας, την απόλυση εργαζομένων και την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα ενώ οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον ναό πετούσαν πέτρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν από τη νέα κυβέρνηση της χώρας, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της τον Ιούνιο, να αποσύρει αμέσως τους στρατιώτες από το Ιράκ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, Τόνι Σάκα, επιμένει ότι οι στρατιώτες θα παραμείνουν στο Ιράκ μέχρι τον Αύγουστο, αλλά δεν έχει διευκρινίσει αν θα αντικατασταθούν από άλλους μετά την επιστροφή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή