Μπάσκετ: Νίκες των γηπεδούχων, μοναδικό «διπλό» ο Άρης

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 19:47
UPD:20:04
EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Γ

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε ουσιαστικά παρά ένα πεντάλεπτο για να αντιστρέψει την κατάσταση απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας και να φτάσει στη νίκη με 84-71

A- A A+

Δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις στις σημερινές αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, που βρήκαν όλες τις γηπεδούχες ομάδες να επικρατούν εύκολα ή δύσκολα.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε ουσιαστικά παρά ένα πεντάλεπτο για να αντιστρέψει την κατάσταση απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας και να φτάσει στη νίκη με 84-71, στην αναμέτρηση όπου ο τεχνικός του «Δικέφαλου», Σούλης Μαρκόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος του συνάδελφου και γιου του, Χάρη!

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 10-0 το οποίο του επέτρεψε να προηγηθεί με διαφορά 9 πόντων (25-16), ενώ στο 17΄ η διαφορά για τους γηπεδούχους έφτασε στο +16 (40-24) και παρά το ότι ο Κόροιβος μείωσε λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου στους 5 (57-52), δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα ως το τέλος.

Στη Ρόδο, το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για να «καθαρίσει» τον αγώνα ο Κολοσσός και να φτάσει σε μια άνετη νίκη επί του Πανελευσινιακού (83-68), που ως το 30΄ έδειχνε ικανός για την πρώτη φετινή νίκη, όταν προηγήθηκε με 62-61. Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι γηπεδούχοι κράτησαν τους «σταχυοφόρους» στους 6 πόντους, σημείωσαν 22 και η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος. 

Το Ρέθυμνο διατήρησε το αήττητο της έδρας του νικώντας 75-65 τον Πανιώνιο, στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο των «κυανέρυθρων». Η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρισκόταν κοντά στο σκορ ως το 30΄ (49-52), αλλά η αστοχία της οδήγησε στην τέταρτη φετινή ήττα.

Η Νέα Κηφισιά κράτησε απόρθητο το «Ζηρίνειο» και απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, του οποίου επιβλήθηκε 63-54 στο «Ζηρίνειο» και τον υποχρέωσε στην τρίτη φετινή εκτός έδρας ήττα, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων συμπλήρωσε τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. 

Με πρωταγωνιστές Κακιούζη (12 πόντοι) και Ντέιβις (10) η Νέα Κηφισιά προηγήθηκε στο ημίχρονο με 14 πόντους (41-27) και χωρίς να απειληθεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης έφτασε στο τελικό 63-54. 

Η μοναδική ομάδα που κατόρθωσε να νικήσει σήμερα μακριά από την έδρα της ήταν ο Άρης, που πέρασε με 74-70 από τη Δράμα απέναντι στον ΚΑΟΔ, πανηγύρισε την τρίτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα και υποχρέωσε τους γηπεδούχους στη δεύτερη εντός έδρας ήττα και συνολικά τρίτη. 

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 34΄ με 64-53, αλλά ο ΚΑΟΔ μείωσε σε 70-72 12΄΄ πριν από τη λήξη. Ο Μούρτος αστόχησε σε βολές, αλλά ο Βεζένκοφ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 74-70 για την ομάδα του/ 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις