Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

Παραμένουν έξω από το κεντρικό κτήριο αστυνομία και φοιτητές
Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 11:40
UPD:15:49
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν μικρή ομάδα φοιτητών ζήτησε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση. 

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, ενώ φοιτητές και αστυνομία παραμένουν έξω από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου, όπου νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε συγκεκριμένα όταν μικρή ομάδα φοιτητών ζήτησε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση. 

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Σύμφωνα με τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη Σύγκλητο οι φοιτητές εκπροσωπούνται με έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα. Αντίθετα οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ ζητούν να εκπροσωπηθούν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε ότι θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Σύγκλητος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη και κάλεσε τους φοιτητές να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών αρχών αυταρχική και αντιδημοκρατική.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή