Μπουρκίνα Φάσο: Συνταγματάρχης ανακοίνωσε την «εκδίωξη» του προέδρου

Μετά από 27 χρόνια στην εξουσία
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 15:08
UPD:16:00
REUTERS/THOMAS MUKOYA

Ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο Μπλεζ Κομπαορέ.

A- A A+

Την «εκδίωξη» του προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ, από τον προεδρικό θώκο μετά από 27 χρόνια ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Ζίντα, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Burkina24.

«Ο πρόεδρος Κομπαορέ δεν είναι πλέον στην εξουσία», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού στους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου της δυτικοαφρικανικής χώρας, μετά τα αιματηρά επεισόδια της Πέμπτης, την πυρπόληση της Βουλής, κυβερνητικών κτηρίων και την κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης.

Την πτώση του κ. Κομπαορέ επιβεβαίωσε και ο συνταγματάρχης Μπουρέιμα Φάρτα, σημειώνοντας ότι «ο Κομπαορέ δεν βρίσκεται πλέον στην εξουσία».

Την αποχώρησή του από την εξουσία φέρεται να επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Κομπαορέ, με δήλωσή του στην οποία καλεί σε 90ήμερη μεταβατική περίοδο. Σημειώνει ακόμη, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι πλέον «η θέση του προέδρου είναι κενή».

EURONEWS

Κονβόι οχημάτων το οποίο κινείται νοτίως της πόλης του Πο, κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο με την Γκάνα, εικάζεται ότι μεταφέρει τον κ. Κομπαορέ, προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.

Προσωρινός αρχηγός του κράτους ανέλαβε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τραορέ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή