Στους δρόμους οι μικροομολογιούχοι - ζητούν αποζημιώσεις

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 10:14
UPD:11:03
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν μικροομολογιούχοι, σήμερα, παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης.

Ζητούν να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου -όπως αναφέρουν- να πεισθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει τις οικονομίες που έχασαν με την υποχρεωτική συμμετοχή τους στο PSI.

«Για τρίτη φορά θα γιορτάσουμε τη μέρα της αποταμίευσης σαν αποταμιευτές, που το κράτος σε συνεργασία με τις τράπεζες, έκλεψαν τις οικονομίες μας», σημειώνει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων ΟΕΔ.

NAFTEMPORIKI.GR

Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει το πρόβλημα να ξεχαστεί, αρνούμενη να δώσει λύση, ελπίζοντας ότι κι εμείς θα παραιτηθούμε από την προσπάθεια να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα».

Η κ. Διονυσία Ανδρούλη που παίρνει μέρος στην κινητοποίηση δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός έκλεψε προεκλογικά την ψήφο των μικροομολογιούχων, δεσμευόμενος πως θα αποζημιωθούν.

NAFTEMPORIKI.GR

Οι διαδηλωτές κρατούν αφίσες με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και στοχοποιούν τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Στο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί κρέμεται και ένα γουρούνι. Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για συμβολισμό λόγω της παγκόσμιας ημέρας αποταμίευσης, η απεικόνιση της οποία γίνεται με κουμπαράδες σε σχήμα γουρουνιού.  

NAFTEMPORIKI.GR

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται και στην περιφέρεια, όπου ομολογιούχοι θα παραδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους περιφερειάρχες. 

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή