Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τις εισηγήσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του σχεδίου Ανάν

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 14:15
A- A A+

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για μια λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, όμως δεν υποστηρίζουν τις εισηγήσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του σχεδίου Ανάν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ.

Ο κ. Μίλερ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών όλες τις εξελίξεις μία βδομάδα μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους αναχωρώντας από το υπουργείο Εξωτερικών η κυβέρνησή του πιστεύει ότι τους μήνες που πέρασαν διεξήχθη μια δίκαιη για τις δυο πλευρές διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μίλερ παρέπεμψε σε αντίστοιχες δηλώσεις που έχουν γίνει από τον εκπρόσωπο του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αντιπροσωπεύει μια δίκαιη και ισομερή λύση για τις δυο πλευρές, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι δεν δίνει στην κάθε πλευρά όλα αυτά που ζητάει.

Τέλος, ο κ. Μίλερ σημείωσε ότι το σχέδιο Ανάν ήταν το καλύτερο σχέδιο που έχει τεθεί προς διαπραγμάτευση τα τελευταία χρόνια.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή