Μνημόνιο για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Χιλής

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 18:01
A- A A+

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων ¶μυνας Ελλάδας και Χιλής υπέγραψαν σήμερα, οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και κα Μισέλ Μπαχέλε Μερία ( Micelle Bachelet Maria) κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βάσει του μνημονίου θα συσταθούν επιτροπές οι οποίες θα διερευνήσουν τους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τομείς συνεργασίας θα είναι η εκπαίδευση, η οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αμυντική βιομηχανία.

Επιπρόσθετα, η υπουργός ¶μυνας της Χιλής ενημερώθηκε για την κατάσταση ασφαλείας στην ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δεδομένου ότι η Χιλή είναι ένα από τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνάντησης, οι υπουργοί ¶μυνας Ελλάδας και Χιλής εξήραν το άριστο επίπεδο φιλίας μεταξύ των δύο λαών και εξέφρασαν την πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή