Η κυρία Επιθεώρηση ξαναχτυπά

«Θα περάσει κι αυτό» στο θέατρο Badminton
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 09:10
UPD:01/11/2014 14:01

Μετά το πολύ επιτυχημένο «Θα σε πάρω να φύγουμε», το «Θα περάσει και αυτό - Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την Επιθεώρηση μέρος δεύτερο» αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967.

A- A A+

Με όχημα ένα σπουδαίο κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, την αθηναϊκή Επιθεώρηση, η ιστορία της Ελλάδας ζωντανεύει για μια ακόμα φορά, μέσα από το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα «Θα περάσει και αυτό», σε κείμενα και στίχους του Άγγελου Πυριόχου και σκηνοθεσία - χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού, που παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton, από σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, έως τις 16 Νοεμβρίου.

Μετά το πολύ επιτυχημένο «Θα σε πάρω να φύγουμε», το «Θα περάσει και αυτό - Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την Επιθεώρηση μέρος δεύτερο» αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967, με τη σύμπραξη ενός 35μελή μουσικοχορευτικού θιάσου, που ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα τραγούδια και τα σουξέ της Επιθεώρησης - Μετεπιθεώρησης.

Με αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός: το γέλιο

Αυτήν τη φορά, η κυρία Επιθεώρηση μάς συστήνει την κόρη της και διάδοχό της, τη Μετεπιθεώρηση, και τον σύζυγο και τον γιο της. Και ο χορός αρχίζει. Χάσμα γενεών, χάσμα επιθεωρήσεων και... χάρμα επιθεωρήσεις. Η οικογένεια της κυρίας Επιθεώρησης ζει μεγάλες στιγμές. Ο σύζυγος και υποτιθέμενος πατέρας γίνεται διευθυντής στην ΥΕΝΕΔ. Ο παράνομος έρωτας της κυρίας Επιθεώρησης και πραγματικός πατέρας της Μετεπιθεώρησης δραπετεύει στο εξωτερικό, για να κάνει αντίσταση. Στην Ελλάδα, λογοκρισία, χοροί και τραγούδια. Ιστορικές στιγμές της Επιθεώρησης, εξορίες ηθοποιών, συνταγματάρχες να σταματούν παραστάσεις και η πρώτη μέρα του σήριαλ «Ο άγνωστος πόλεμος».

Οι χίπις στα κηποθέατρα, γιεγιέδες και μπουζούκια. Μια λαμπερή νέα γενιά μάς οδηγεί στο Πολυτεχνείο και στο Άλσος Παγκρατίου. Και έρχεται η Μεταπολίτευση. Μπαίνει το θέαμα στην Επιθεώρηση, αλλά και το πλέι μπακ. Η κυρία Επιθεώρηση παθαίνει πτώση και μελαγχολίες, αλλά έχει γιατρικό. Έρχονται σεισμοί και σοσιαλισμοί, αλλάζει η χώρα, αλλάζει η Επιθεώρηση, αλλάζουν οι κυβερνήσεις από το κακό στο χειρότερο και πάλι στο κακό. Αλλάζουν οι Έλληνες, για να... παραμένουν ίδιοι. Η αλλαγή που λέγαμε. Από τον Βέγγο στον Λαζόπουλο, δυο γέλια παραπάνω. Και ο Καραμανλής, μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, συνειδητοποίησε πως ... «Η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα, ακόμη και στη Μεταπολίτευση: Καραμανλής - Παπανδρέου - Καραμανλής - Παπανδρέου και... ολίγη Μητσοτάκης και Σημίτης.

Ο Έλληνας, στη γωνία, χαμογελά, κάνει το σταυρό του και λέει «θα περάσει κι αυτό». Θα περάσει με αυτό, που φοβάται περισσότερο ο εχθρός. Το γέλιο! Δεν είναι ευχή, είναι διαπίστωση. Το ταξίδι της κυρίας Επιθεώρησης τελειώνει με  τους Ολυμπιακούς, όταν κατακτήσαμε το Euro και, λίγο μετά, τη Eurovision, και ζήσαμε μεγάλες στιγμές δόξας.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία  - χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός, κείμενα - έρευνα: Άγγελος Πυριόχος, μουσική διεύθυνση: Γιώργος Κατσαρός, σκηνικά - κοστούμια: Εύα Νάθενα, φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ. Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Αργύρης Αγγέλου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, special guest: Φίλιππος Νικολάου. Μαζί τους οι: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μυριέλα Κουρεντή, Βανέσα Αδαμοπούλου, Λούσα Μαρσέλου, Μανώλης Θεοδωράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Αδάμ Τσαρούχης, Λίνα Εξάρχου, Στράτος Λύκος, Δημήτρης Γαλάνης, Μαριλού Κατσαφάδου, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Ανδρέας Βούλγαρης, Λουΐζα Πυριόχου.

Πληροφορίες
Θέατρο Badminton - Κεντρική Σκηνή: Άλσος Στρατού - Γουδή, τηλ.: 210 8840600. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 40 ευρώ, Β΄ ζώνη: 30 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 25 ευρώ, Δ΄ ζώνη: 15 ευρώ, Ε΄ ζώνη: 10 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: abcd.gr και viva.gr.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς