Μήνυμα Ζαρκάουι κατά της Ιορδανίας

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 12:22
A- A A+

Ως «ψευδείς» απέρριψε ο Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουι –ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα- τις πληροφορίες των ιορδανικών αρχών ότι σχεδίαζε επίθεση με χημικά όπλα στο Αμμάν.

Σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια (η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επαληθευτεί), ο Ζαρκάουι παραδέχθηκε ότι στόχος του ήταν να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ιορδανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Ναι, το σχέδιο ήταν να καταστραφεί πλήρως το κτίριο των ιορδανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι αποσοβήθηκαν αμέτρητες απώλειες από χημική βόμβα που θα σκότωνε χιλιάδες ανθρώπους είναι απόλυτο ψέμα. Η χημική και δηλητηριώδης βόμβα είναι επινόηση του διαβολικού ιορδανικού μηχανισμού» τονίζει στο μήνυμά του ο Ζαρκάουι.

«Οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας ψεύδονται όταν ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν σχέδιο εξόντωσης αθώων μουσουλμάνων», αναφέρεται επίσης, στο μήνυμα που μεταδίδεται και στην ιστοσελίδα http://alminbar.front.ru/mosabjo.rm .

Ο Ζαρκάουι κατηγορεί η ιορδανική κυβέρνηση ότι απέσπασε με βασανιστήρια «ψευδείς» ομολογίες από στελέχη της οργάνωσής του που συνελήφθησαν από τις αρχές της Ιορδανίας. Η ιορδανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ομολογίες συλληφθέντων μελών της Αλ Κάιντα, οι οποίοι παραδέχονταν ότι σχεδίαζαν επιθέσεις με χημικά όπλα στην Ιορδανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή