Κομπλιμέντα ή παρενόχληση; Όταν μια γυναίκα περπατά στη Νέα Υόρκη…

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 11:48
UPD:23:37
Street HarassmentVideo
A- A A+

Μία νεαρή γυναίκα κατέγραψε τις αντιδράσεις των ανδρών της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στους οποίους περπατούσε για 10 ώρες, τον περασμένο Αύγουστο.

Η ηθοποιός Σοσάνα Ρόμπερτς δέχθηκε να λάβει μέρος εθελοντικά στο «πείραμα», το οποίο διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Hollaback, που μάχεται κατά της παρενόχλησης των γυναικών σε δρόμους και δημόσιους χώρους.

Μαζί της, ο σκηνοθέτης Ρομπ Μπλις, ο οποίος για 10 ώρες περπατούσε μπροστά από τη νεαρή ηθοποιό, έχοντας στο σακίδιό του μια κάμερα στραμμένη πάνω της.

«Κανείς δεν είχε δείξει, μέχρι τώρα, πώς είναι να δέχεται κάποια γυναίκα παρενόχληση στο δρόμο», τόνισε στη Huffington Post ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας ότι πρόθεσή του, με τη δημιουργία του βίντεο, ήταν να προσφέρει μία «αμερόληπτη» ματιά σε αυτό που βιώνουν πολλές γυναίκες σε καθημερινή βάση, αφήνοντας τον σχολιασμό για το κοινό.

Η Ρόμπερτς, η οποία ντύθηκε απλά, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα τζιν, προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 100 ανδρών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν αρκετά επίμονοι, περιμένοντας την ανταπόκρισή της.

«Έμεινα έκπληκτη από την αλληλεπίδραση, ορισμένοι ήταν αρκετά επιθετικοί, κάποιοι με ακολουθούσαν προκαλώντας μου… πόνο στο στομάχι», τόνισε η πρωταγωνίστρια του βίντεο, σχολιάζοντας την εμπειρία της.

Ήδη, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν το βίντεο, δηλώνοντας την απέχθειά τους για τα περιστατικά, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ορισμένα από τα κομπλιμέντα θα μπορούσαν να κάνουν μια γυναίκα να νιώθει γοητευμένη.

Σύμφωνα με την οργάνωση Hollaback, οι σεξιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στο δρόμο, εις βάρος γυναικών, αλλοδαπών ή ομοφυλόφιλων, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή