«Σηκώστε το κεφάλι ψηλά»

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 20:08
UPD:20:30
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Σηκώστε το κεφάλι ψηλά» ήταν το μήνυμα του πιλότου του μαχητικού F 16 που μάγεψε με τα ακροβατικά στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Επί 15 λεπτά ο σμηναγός Σωτήριος Στράλης, από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, καθήλωσε τους επίσημους, τους θεατές της παρέλασης και τους άλλους Θεσσαλονικείς με τους απότομους ελιγμούς, τις εντυπωσιακές φιγούρες, τις χαμηλές πτήσεις και τις ασκήσεις ακριβείας που εκτέλεσε πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

THESTIVAL GR

Την ώρα της πτήσης ο ίδιος χαιρέτισε όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση με τα εξής λόγια: «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες, από το Ορμένιο έως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς έως το Καστελόριζο χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά».

Ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16. Μάλιστα έχει κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011.

SELEO.GR

Όσον αφορά στο μήνυμά του μέσα από το cockpit, με το οποίο προτρέπει τους Έλληνες να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, δηλώνει πως πρόκειται για ένα μήνυμα που είναι όχι μόνο εκ μέρους του αλλά από όλη την Πολεμική Αεροπορία.

«Την ώρα της πτήσης είμαι απομονωμένος. Δεν ακούω αυτό που λέει ο narrator, δεν ακούω τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν ακούω τον εθνικό ύμνο, αν και ξέρω ότι παίζει. Κι αυτό είναι καλό γιατί εργάζομαι σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο, οπότε μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα και να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω με τη συγκεκριμένη σειρά. Η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια έρχονται μετά την προσγείωση, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την αγάπη του κόσμου και βλέπεις ότι αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο σμηναγός Στράλης, λίγες ώρες μετά την επίδειξη στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή