Κ. Παπούλιας: Η κρίση δεν θα μας νικήσει

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 13:23
UPD:21:18
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Μήνυμα ομοψυχίας για την υπέρβαση της κρίσης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας στον άλλο να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε αλλά πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ξεπεράσουμε», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε επίσης «εξαιρετική» την παρέλαση, η οποία, όπως είπε, στέλνει το μήνυμα ότι «είμαστε δυνατοί για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή». Ανέφερε ακόμη πως η σημερινή επέτειος «είναι μέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι», στέλνοντας το μήνυμα ότι «η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει».

Ισχυρό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε από την πλευρά του την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

ΝΕΡΙΤ

«Είναι μία μέρα, όμως, που γυρνάμε όχι μονάχα τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία και πάλι δοκιμάζεται», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επεσήμανε παράλληλα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν «εγγυητή της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος» και πρόσθεσε πως η «εντυπωσιακή παρέλαση» που διεξήχθη «δείχνει ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί στην υπέρτατη αποστολή».

Υπογράμμισε τέλος πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος, καθώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες». «Στέλνουμε ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, προς την ευρύτερη γειτονιά μας και προς τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη: ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, με κύρος, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη», κατέληξε.

Τη σημασία της εθνικής ενότητας υπογράμμισε με τη σειρά του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβερδος, μετά τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, σε μια επέτειο όπως αυτή διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη ενότητας και ομοχυψίας του ελληνικού λαού που υπερέβη τις διχόνοιες και έδωσε μάχη για τα ιδανικά του», είπε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας πως «η ομοψυχία και η ενότητα είναι προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

«Σήμερα που περνάμε τη μεγαλύτερη δυσκολία μετά τον εμφύλιο πόλεμο ως χώρα και ως πολίτες, πρέπει να υπογραμμιστεί η ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας για να βγούμε από την κρίση για να επιστρέψουμε στην ευημερία», συμπλήρωσε.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή