Φαλούτζα: Ξεπροβόδισμα με σφαίρες

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 17:45

A- A A+

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα, ανάμεσα σε αμερικανούς πεζοναύτες και ιρακινούς αντάρτες στα περίχωρα της Φαλούτζα, κατά την αποχώρηση των Αμερικανών από θέσεις που καταλάμβαναν γύρω από την πόλη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεκάδες εκρήξεις συγκλόνισαν τη Φαλούτζα αμέσως μόλις ξέσπασαν οι συγκρούσεις στις ανατολικές περιοχές της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αφορμή για τις νέες συγκρούσεις.

Εντωμεταξύ, «ευκαιρία και όχι συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών» χαρακτήρισε ο στρατηγός Τζον Αμπιζαΐντ, επικεφαλής τη αμερικανικής κεντρικής διοίκησης, την αποχώρηση των αμερικανών πεζοναυτών από τη Φαλούτζα. «Αυτό που έχουμε είναι μια ευκαιρία και όχι απαραίτητα μια συμφωνία», είπε ο αμερικανός στρατηγός.

Ο αμερικανός στρατηγός υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να ανεχθούν την παραμονή ξένων μαχητών στην πόλη της Φαλούτζα και επέμεινε στο ότι πρέπει να απομακρυνθούν από τους δρόμους της ιρακινής πολης τα βαριά όπλα. Οι πεζοναύτες και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να διαθέτουν ελευθερία κινήσεων στην περιοχή, πρόσθεσε ο στρατηγός Αμπιζαΐντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή